Preben elsker kaffe. Han elsker også rigtig god kaffe. Dette deler han med rigtig mange danskere, dog var Preben begyndt at blive træt af den standard, formalede, tørre filterkaffe han altid har været vant til. Det resulterede i, at Preben erhvervede sig en kaffekværn. Den gav hans morgener en kvalitets kopkaffe, med hjemmekværnede bønner og absolut nydelse, i de tidlige kolde vintermorgener. Nu køber han aldrig formalet kaffe mere.

Ændrede kaffe-holdning

Preben har, som de fleste danskere, virkelig brug for sin morgenkaffe. Den starter hans dag, giver ham energi, både hverdag som weekend. Det er noget han drikker med sig selv, venner og familie. Altså simpelthen noget han ikke kan undvære. Preben havde hørt fra nogle kolleger, hvor lækkert friskmalede bønner smager. Han har længe fundet sig fint tilfreds med hans gode gamle formalede kaffe, og følte egentlig ikke et behov for at lave om på dette. Hans kolleger blev ved med at fortælle ham om, hvor stor en forskel fra formalet kaffe der er og hvor lækkert det er at male sin egen kaffe, på den smarte lille kaffekværn. Preben forbarmede sig til sidst, og skaffede sig en smart lille handy kaffekværn, en testvinder, som ikke fylder noget af betydning på køkkenbordet. Han skiftede holdning, efter at have hørt så meget positiv snak om den lille gadget fra sine kolleger. Ellers havde Preben, som han selv indrømmer, været lidt gammeldags og træt at høre om alle de smarte kafferedskaber man kan anskaffe sig. ”Det har jo ingen ende, med alt det man kan købe til sin kaffe”, men han måtte tage det i sig efter at have smagt sin første hjemmemalede kop kaffe. Mere lækkert og simpelt bliver det ikke!

Skulle lige vænne sig til det

Preben erfarede hurtigt, at det ikke er så lige til, som man skulle tro, at male sin egen kaffe. Er det til stempelkandekaffe? Filterkaffe? Dette afhænger af, hvor meget man skal male bønnerne. Groft eller fint. Preben prøvede sig frem, forhørte sig ved sine kaffeglade kolleger og fandt hurtigt sin perfekte måde at male sine kaffebønner på. ”Jeg skulle lige vænne mig til det” sagde Preben, da han fortæller om de forskellige måder at male på. Han fortæller hvordan man lige skal vænne sig til, at navigerer rundt i de forskellige funktioner. Det tager lige få sekunder ekstra, i forhold til bare at smide den formalede kaffe i kaffemaskinen, fortæller Preben også. Bønnerne fra posen, op i kværnen og så fra kværnen i kaffemaskinen. Men denne lille investering i få sekunder ekstra, er det hele værd ifølge Preben. Det smager 10 gange bedre, mere friskt og dufter skønt at frisk og ”rigtig” kaffe.

”Alle burde anskaffe sig sådan en kaffekværn. Det er altså bare for lækkert!”, afslutter 45-årige Preben alt imens han nyder sin friskbryggede kop kaffe. De små handy og smarte kaffekværn fås i mange forskellige varianter, en til ethvert behov. Hånddrevne, elektriske, med mange funktioner og med enkle funktioner. Så synes du dette skaber lidt nysgerrighed i et varmt kaffehjerte kan du finde testen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *