Oktoberfest er ikke en fest, man holder derhjemme. En af de meget vigtige ingredienser til en forrygende oktoberfest, er mennesker – mange mennesker. For at skaffe de mange deltagere kan man bruge ambassadører til at sælge billetter til venner, bekendte og klubber. Et passende sted til en oktoberfest er for eksempel en idrætshal med inventar, der kan tåle, at man danser på stole og borde.

Hallen kan være pyntet med bayerske flag samt blå og hvide farver.

Om man kan lide dem eller ej, så kommer man ikke udenom slagere og sing-along-songs. En god gang boogie-woogie, lokker folk op at danse. Al det kan Madam Blå og Poprockerne levere. De lover til gengæld fyldte dansegulve. På deres hjemmeside, kan man se, at de giver den max gas, og at gæsterne er ellevilde.

Det er bare sjovere med kostumer

Sørg for, at alle er klædt ud. Det gør man ved at understrege i konceptet, at alle skal møde udklædte. Ambassadørerne, der sælger billetterne, minder gæsterne om, at det er en tyroler-/oktoberfest, når de tilmelder sig. De skal huske tyroler-/oktoberfestkostumet. Her i Danmark kan kvinder oven i købet trække i lederhosen, hvis de ikke synes om dirndl-looket. Er du ambassadør, kan du give gæsterne inspiration til udklædningen i Karnevalsshoppen.

Her finder du den ene korte kjole til tyroler-/oktoberfester efter den anden. Der er rig mulighed for at vise de smukke stænger frem. Er du den mere tækkelige type, fås tyrolerkjolerne også knælange. Endelig kan du vælge en lang dirndl, der er obligatorisk til en rigtig oktoberfest. Du kan prøve kjolerne i Karnevalsshoppens fysiske butik i Aalborg, hvor de findes i mange størrelser, så der er en for alle.

Du kan også tippe dine billetkøbere om kjoler fra Kostumeoutlet.dk:

På denne side finder du de ægte tyrolerkjoler importeret direkte fra Tyskland. Kjolerne er i en god kvalitet med masser af fine detaljer – oven i købet til en pris, hvor alle kan være med. Her finder du ægte mellemlange tyrolerkjoler i flotte farver. Viser du gerne ben, kan du købe en kort tyrolerkjole. En lang dirndl med cremefarvet forklæde fra Kostumeoutlet tager sig også godt ud.

Masser af (den rigtige) mad

Forslag til oktoberfestmenuen:

Til forret kan man servere laksemousse med brød og dilddressing, som hovedret en schnitzel med citronspringer, kogte grøntsager samt smørbagte kartofler og til dessert, æbletærte med flødeskum. Den tyske kost er tung, og der er nok af den.

Dagen derpå kan man efter oktoberfest i München, hvis man er i stand til at være på en restaurant inden klokken 12, få Weißwurst mit Senf.

Drikkevarer i stride strømme

Til en ægte oktoberfest i München drikker man øl i maßevis. Et ægte, tysk Maßkrug indeholder en liter øl, og her er krusene af glas. Selv ganske unge piger af beskeden størrelse kan bære mange af disse fyldte ølkrus. En erfaren servitrice kan bære 13 tunge glas. Her i Danmark kan man udover øl i tykke plastikkrus også få sodavand og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *