Efterhånden som man bliver ældre, bliver kroppen og sindet også mere slidt. Det skyldes mange, mange år, hvor begge dele har været enormt aktive og ofte også på overarbejde. Det betyder at alderdommen, som egentlig burde være et afslappende otium, for mange bliver fyldt med smerter og besvær.
Ingen ældre fortjener at have det dårligt. Derimod er det enormt vigtigt, at vi passer godt på vores ældre. Som familie eller nær ven har du derfor en forpligtelse til at hjælpe de ældre mennesker, som står dig nær, med at have så god og komfortabel en alderdom som muligt.

Hjælpemidler til ældre kan afhjælpe mange gener

Der er mange måder, du kan hjælpe og aflaste en ældre person på. For det første kan du sørge for at være der. Ikke kun fysisk, men også mentalt. Tal med den ældre, lyt til, hvad vedkommende har at sige.
Derudover kan du også gøre en masse ting rent praktisk. Den ældre har måske svært ved at tage stilling til, hvad han eller hun har brug for af hjælpemidler. Men disse hjælpemidler kan være en kæmpe forbedring af livskvaliteten. Derfor kan du med fordel undersøge, hvilke muligheder, der er. Du kan starte med at kigge på hok.dk.

Voksenbleer mod inkontinens

Inkontinens er et meget normalt problem blandt mange ældre. Når man er inkontinent, har man svært ved at regulere sin vandladning, og derfor kan man komme til at tisse i bukserne. Det er noget, som både kan være ydmygende og socialt hæmmende.
Heldigvis kan man komme rigtig langt med voksenbleer. Der findes gode bleer, der er udviklet til netop dette problem. Det kan være grænseoverskridende at skulle begynde at bruge ble. Derfor bør du snakke med den ældre om det, også for at aftabuisere hele situationen for dem.

Kom rundt omkring med en kørestol

En kørestol er et ret basalt hjælpemiddel, som de fleste kender til. Og for nogle ældre kan det faktisk være en fantastisk måde at kunne komme rundt og ud på, på trods af svage ben eller smerter i kroppen. På trods af det er der ikke mange ældre, som ejer en kørestol.
Det skyldes en idé hos rigtig mange af os om, at det er en falliterklæring at sætte sig i en kørestol. Gør man først det, så står det rigtig skidt til. Men sådan er det slet ikke. Tværtimod kan en kørestol aflaste, så man får færre smerter og mere overskud.

Indkøbstrolley giver mere selvstændighed

Til den lidt mere velfungerende ældre, som kan klare rigtig mange ting, kan en indkøbstrolley være en rigtig god idé. Det vil også være et hjælpemiddel, der sikkert bliver modtaget med kyshånd. Det medvirker nemlig, at den ældre kan klare indkøbene selv.
På den måde bliver alting ikke kun nemmere. Det giver også en følelse af frihed og af selvstændighed, som kan gøre rigtig meget for livskvaliteten hos den ældre. Derfor er en indkøbstrolley faktisk et must i ethvert hjem, hvor der bor en senior.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *