Den årlige fødselsdagsfest står for døren, og det er tid til at invitere børnehaven eller skoleklassen hjem, men hvordan griber du den an, når en hel gruppe energiske børn tropper op og er klar til årets fest? Her får du svaret! Lav den perfekte cowboy og indianer børnefest i det vilde Vesten, som både taler til de vilde drenge og søde piger. Til denne fødselsdagsfest duelleres der i lassokast, kreative stammedanse om totempælen og i at sætte halen på hesten. Skab den rigtige stemning ved at grille snobrød over bålet og male farverige indianerstreger på kinderne. Med følgende gode tips skaber du den perfekte børnefødselsdag, der vil være det store samtaleemne blandt kammeraterne længe.

Det Vilde Vesten

En rigtig temafødselsdag kræver perfekte rammer. Skab det vilde Vesten, hvor der er plads til både cowboys og indianere. Lav et område til guldgravning, opsæt indianertelte omkring et bålsted, skaf halmballer til haven, vær kreativ og lav kaktusser ud af pap og grøn maling. Det er en børnefødselsdag, så du må samtidig ikke gå ned på flagbannere, balloner og andet fødselsdagspynt. Børn elsker pynt, der indbyder til sjov og leg.

Sjove kostumer til børn

For den rette indlevelse til den perfekte børnefødselsdag må der købes indianerfjer, lassoer, cowboyhatte og krigsmaling. Drengene vil elske at få lavet et rigtigt cowboyskæg, og pigerne vil finde det sjovt med indianerstreger på kinderne og fletninger i håret. Med udklædning vil børnene leve sig ind i et helt unikt univers, der blot gør børnefødselsdagen endnu mere perfekt. Find her de bedste cowboy og indianer kostumer til børn.

Mad til den sultne kriger

De klassiske pølsehorn og pizzasnegle er altid en god og sikker vinder på middagsbordet til børnefødselsdagen. Gør hovedretten nem og læg lidt ekstra kræfter på kagebordet i stedet. Her kan du lave en temainspireret kage, bage og dekorere småkager udformet som hestesko, serifstjerner og cowboyhatte. Sæt skumfiduser og frugt på spyd, der ligner pile, og køb chokolademønter i det lokale supermarked. Kun fantasien sætter grænser, når der skal laves mad til ægte cowboys og indianere.

Lassokast og stammedans

Der er et hav af cowboy og indianer relaterede lege, som kan sætte den helt rigtige stemning til børnefødselsdagen. Lav et orienteringsløb med forskellige poster som, hvem svinger lassoen bedst, hesteskokast, støvledans, sæt halen på hesten samt skyde med bue og pil. Her kan børnene inddeles i hold, så de dyster cowboys mod indianere. Ellers kan de voksne lære børnene en rigtig stammedans rundt om totempæl og bålsted, hvis dette haves. Her kan I lave snobrød, grille skumfiduser og fortælle rigtige røverhistorier, hvilket børnene vil elske.

Kreative indslag

Ønsker du at stå med mere kreative opgaver til børnene, kan du købe materialer, så de kan lave deres egne drømmefangere og indianerhårbånd med fjer. Skab eventuelt en fotovæg, hvor børnene kan få taget sjove billeder med ”most wanted”-skilte og cowboy og indianer party props. Her kan de lave sjove ansigter og håndtegn.
Det er en god idé at aktivere børnene gennem leg og kreativitet. På denne måde skaber du en fest, børnene sent vil glemme. Få flere ideer til børnelivet på denne blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *